Basisprincipes van zwangerschap en bevalling

 

Als een vrouw erachter komt dat ze zwanger is, is het eerste wat ze meestal doet zich concentreren op haar gezondheid. Haar dieet zou nu foliumzuur moeten bevatten om genetische aandoeningen te voorkomen, vitamines voor de algehele gezondheid en calcium om de botontwikkeling van haar ongeboren kind te compenseren.

Lichte oefeningen zoals wandelen, zwemmen en gymnastiek worden ook aanbevolen. Fit en flexibel blijven zal haar helpen zich voor te bereiden op de voorbereiding bevalling en zal haar ook in staat stellen zich zowel fysiek als emotioneel beter te voelen terwijl haar lichaam geleidelijk begint uit te zetten.

De meeste moeders krijgen maandelijks een medisch controleprogramma om hun lichaamsgewicht en bloeddruk onder controle te houden. Bloed- en urinetesten kunnen ook worden uitgevoerd, aangezien sommige moeders tijdens de zwangerschap bloedarmoede of zelfs tijdelijke diabetes krijgen.

Een grote zorg van aanstaande moeders is “hoeveel zal ik aankomen?” Artsen raden minder dan een steen aan. Maximaal tien tot twaalf kilo per zwangerschap, als het even kan, is een goede vuistregel, terwijl de één juist meer aankomt, de ander minder. Extra kilo’s kunnen de bevalling bemoeilijken en het cardiovasculaire systeem van de vrouw belasten. Bovendien voelt niemand zich graag groot en opgeblazen, dus een wijze vrouw zal gezond eten en een dagelijkse wandeling in haar routine opnemen. Maar niet genoeg aankomen is ook niet aan te raden.

De drie trimesters kunnen dienovereenkomstig worden beschreven:

Eerste – Symptomen “kunnen” zijn: misselijkheid, braken, verlies van eetlust, gevoeligheid voor voedselgeuren en vermoeidheid.

Ten tweede – Een duidelijke toename van energie, sterke nagels en haar, optimisme en afwezigheid van misselijkheid. Eetlust kan normaal of zelfs verhoogd zijn. Een vrouw mag veilig een korte vakantie nemen met toestemming van haar arts.

Ten derde – Een vrouw kan zich groot, vol en moe voelen, maar ook gelukkig en tevreden. De laatste maand lijkt misschien nooit voorbij te gaan. Ze kan tintelingen in haar handen voelen als gevolg van een slechte bloedsomloop, met opwinding over de nieuwe aankomst.

Bevalling

Een gevoel van angst plaagt soms nieuwe moeders of vrouwen die moeilijkheden hebben ondervonden. Over het algemeen kan de vrouw zich het beste voorbereiden door in goede gezondheid te verkeren, relatief fit te zijn en door de ademhalingstechnieken onder de knie te krijgen. Het is geen geheim dat een goede ademhaling het geboorteproces van een kind enorm kan ondersteunen, waardoor de moeder haar energie kan sparen voor de belangrijke taak om de baby naar buiten te duwen. Geboortepijn of weeën zijn een scherpere versie van menstruatiekrampen. In plaats van het proces te bestrijden, kan de vrouw haar lichaam effectief ontspannen en diep ademhalen tijdens de pijnpiek, waarbij de bekkenbotten van de moeder daadwerkelijk bewegen om het vertrek van het kind op te vangen. Afgezien van complicaties, lijkt het krijgen van een kind op een stoelgang, iets wat helemaal niet onbekend is.

Het lichaam kan enkele uren nodig hebben om zich voor te bereiden op de bevalling. De moeder moet dus haar kracht behouden door niet te spannen, in paniek te raken of te schreeuwen, maar juist tijdens de pijnpieken diep adem te halen en armen, benen enzovoort voortdurend te ontspannen. Gebalde vuisten maken het voor iedereen erger.

Een baby krijgen is een natuurlijke gebeurtenis en een grote vreugde wanneer de ouders het pasgeboren kind eindelijk van aangezicht tot aangezicht ontmoeten. De voorpret is groot na negen maanden wachten en veel ouders voelen grote liefde als ze hun kind voor het eerst zien. Moeder en vaderschap zijn nog maar net begonnen, maar de zwangerschap is nu ten einde.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.